Банкеръ Daily

Общество и политика

Карадайъ: Тези избори са най-важните от 1989 година насам

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ

ДПС се регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори.

Председателят на партията Мустафа Карадайъ заяви, че вотът на 4 април април ще бъде най-важният от 1989 г. насам, а целта на ДПС ще бъде да възстанови нормалността в политиката. 

"Тези избори ще определят посоката за развитие на България – доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме. За да развиваме ускорено и догонващо, има задължителна предпоставка, а тя е да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата", каза той.

На въпрос с кои партии ДПС би се коалирала, Карадайъ не даде точен отговор. По думите му, евентуалните им партньори във властта трябва да имат сходни на техните приоритети. "Нашите приоритети са вече приоритети на Европейския съюз и щем – не щем, ние като част от ЕС, трябва да ги реализираме и в България. Всеки един, който носи отговорността да се развива България ускорено и споделя европейските приоритети, може да бъде потенциален партньор на ДПС", добави лидерът на Движението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във