Банкеръ Daily

Общество и политика

Карадайъ: Служебно правителство иска празен чек за 1.2 млрд. лв.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ разкритикува президентът и служебното правителство след свиканото от Румен Радев заседание на Консултативния съвет по националната (КСНС).

Карадайъ бе първият политически лидер, който говори пред репортерите на излизане от президентството. Той обясни, че заседанието на КСНС продължава. Тоест ДПС са напуснали разговорите по-рано. Вместо да обсъждаме ситуацията с коронавируса, на заседанието на КСНС се говореше по същество за актуализацията на бюджета, заяви Карадайъ.

"Похвално е, че имайки предвид закона за КСНС, който казва, че на всеки 3 месеца трябва да има заседание, след година и половина пандемия има извънредно заседание на съвета във връзка с COVID-19. A, по същество се разглежда предложената актуализация на бюджет, внесен от служебно правителство", коментира председателят на ДПС.

Той даде индикация, че ДПС няма да подкрепи така предложената актуализация на бюджета. 

Карадайъ определи проектът за актуализация като "празен чек" в размер на 1.2 млрд. лв., които били разписани за непредвидени разходи.

Лидерът на движението сравни служебното правителство с модела на ГЕРБ, при който се раздавали пари от джипката. 

"Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката. Явно в момента има нова джипка. Основният въпрос е кой е новия човек в джипката. Нашето предположение е, че там е дългата ръка на една олигархична медийна група начело с Иво Прокопиев", заяви още Мустафа Карадайъ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във