Банкеръ Daily

След гласуването на вота на недоверие

Карадайъ пътува за Брюксел, среща се с Макрон

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заминава за Брюксел, след като участва в гласуването на вота на недоверие срещу правителството, съобщи пресцентърът на партията.

В Брюксел той ще има срещи с френския президент Еманюел Макрон и петима премиери от ЕС.

Карадайъ ще участва в Срещата на върха на европейските либерали, която ще се проведе в белгийската столица преди Европейския съвет.

Днес ще бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на премиера Кирил Петков.

Депутатите трябваше да заседават общо 2 пъти. От 9 часа на редовното пленарно заседание, на което сеочакваше да бъде избран нов председател на парламента. Но заседанието се провали пради липса на кворум, въпреки трите опита за събиране на такъв.

Вечерта народните представители ще се съберат извънредно от 19.10 ч. за гласуването на вота на недоверие към кабинета. Според правилника гласуването е не по-рано от 24 часа след края на дебатите.

Минути след 19 ч. ще стане ясно дали ще оцелее правителството на Кирил Петков или кабинетът му ще падне, след като вотът на недоверие казват, че ще подкрепят ГЕРБ, ДПС, бившите съуправляващи от "Има такъв народ" (ИТН) и "Възраждане". Четирите партии имат общо 125 депутати.

Кирил Петков вече няколко пъти обяви, че търси народни представители, които да го подкрепят. Засега обаче правителството има само 115 сигурни гласа, при необходими 121.

Facebook logo
Бъдете с нас и във