Банкеръ Daily

Общество и политика

Карадайъ няма да става евродепутат

Председателят на ДПС и водач на листата на движението за европейските избори Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат. Това стана ясно от негово изявление в централата на партията.

Карадайъ посочи, че и досега е ходил в Брюксел и ще продължавам да ходи, но само като председател на ДПС. "За нас тези избори бяха много важни, защото ценностите на Европейския съюз са ценностите и на ДПС и от тази гледна точка, за да се подчертае важността на изборите, председателят на ДПС беше и водач на листата", обясни той.

По думите му България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на ЕС, и това ясно се е видяло в рамките на предизборната кампания. „Ние много добре знаем каква Европа искаме - Европа единна и силна, Европа не на лицемерието, не на омразата, не на противопоставянето, не на разделението, Европа на мира, демокрацията, заедността, свободата и толерантността”, отбеляза той.

Според него ДПС са направили една проевропейска и позитивна кампания, разяснили са избирателите си защо са важни тези избори, какво трябва да се случи в ЕС и как съюзът ще бъде полезен за развитието на нашата страна. „Успоредно с това разяснихме, че България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на ЕС, за да може нашите деца и внуци, които са на гурбет в ЕС, да имат условия и среда да се върнат в България”, заяви Карадайъ.

По думите му българските граждани от малките населени места и малките градове са в Европа и не са на почивка, те са там на гурбет и ние сме длъжни да направим така, че да създадем условия да не обезлюдяват малките населени места и малките градове в България. Така лидерът на ДПС коментира твърдения, че част от българите днес били на почивка извън страната.

Председателят на ДПС посочи, че от движението ще направят анализ на изборните резултати, когато излязат официалните данни. Мустафа Карадайъ поздрави всички проевропейски настроени български граждани и най-вече тези, които са участвали в изборите. Поздрави структурите на партията за неуморната работа и за това, че са били близо до хората. Той благодари на всички избиратели, които са подкрепили ДПС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във