Банкеръ Daily

Общество и политика

Карадайъ гласува, но този път запази мълчание

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас в Борино. Това стана 15 минути след 11 часа, посочват на официалната Фейсбук страница на ДПС.  За разлика от изборите миналата седмица, този път Карадайъ не даде изявление за медиите. 

Лидерът на Движението бе кандидат за президент, но отпадна от надпреварата на първи тур. Той не пожела директно да обяви кой от двамата кандидати - Румен Радев или Анастас Герджиков, ще подкрепи ДПС на балотажа. Дни след това се появи публикация във Фейсбук страницата на ДПС Истанбул, в които открито се агитира в полза на подкрепения от ГЕРБ кандидат Анастас Герджиков. По-късно публикацията бе изтрита. 

В последната година ДПС е в конфликт с настоящия държавен глава и кандидат за втори мандат Румен Радев. Преди да бъде разпуснат предишният парламент, в декларация от името на парламентарната група на Движението Карадайъ обвини Радев, че разделя нацията и че нарушава Конституцията. Отделно от ДПС се противопоставят на работата на служебното правителство и и най-вече на вътрешния министър Бойко Рашков и акциите на МВР срещу купуването на гласове. От партията определиха действията на вътрешното ведомство като "репресия".

Facebook logo
Бъдете с нас и във