Банкеръ Daily

Общество и политика

Канят Слави Трифонов на тест за интелигентност

"Менса България" покани Слави Трифонов и бъдещите му "политици" на тест за интелигентност. Шоуменът все още не е отговорил на предизвикателството. Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от "Менса Интернешънъл" и се използва в цял свят, става ясно от писмото.

"Менса България" отправи подобно предизвикателство към участниците в последните пет поредни избори в България.

"Също така смятаме, че за да бъде по-успешен Вашият проект, ще е правилно членовете на инициативния комитет, които ще определят кого да присъединят към проекта и кого да отхвърлят, също да покажат своите качества, като се явят на тест за интелигентност", пишат още в поканата си от "Менса".

Пълния текст на писмото:

"Г-н Трифонов,

В последните дни в медийното пространство излезе изявление от Ваша страна, в което Вие съобщавате за създаването на инициативен комитет, който започва да търси: „талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша”.

Ние, членовете на Менса България, също сме част от българското общество и бихме искали да бъдем полезни в този случай. В посока на това при провеждането на последните пет поредни избори в Република България - за Народно събрание, Европейски парламент, президент и местни избори, ние предлагаме на всички, които искат да бъдат управници, да се явят на тест за  интелигентност. Целта на това наше предложение е да може всеки кандидат за управляващ да покаже своите лични качества преди самите избори и по този начин да улесни избора на суверена.

В тази връзка ние от УС на Менса България предлагаме на Вас и вашия екип да изпратите на тест за интелигентност всички, които са кандидати за проекта, който създавате. Така ще можете да прецените какви са личните качества на кандидатите за Вашия политически проект. Също така смятаме, че за да бъде по-успешен Вашият проект, ще е правилно членовете на инициативния комитет, които ще определят кого да присъединят към проекта и кого да отхвърлят, също да покажат своите качества, като се явят на тест за интелигентност.

При положение, че приемете нашето предложение, ние се ангажираме да намалим таксата за тест до символични нива за всеки изпратен от Вас, а за членовете на инициативния комитет, тестът ще бъде безплатен".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във