Банкеръ Daily

Общество и политика

Кандидатът за президент на ВМРО бил дисциплинарно уволнен от ВТУ

Милен Михов

Доц. Милен Михов, издигнат за кандидат-президент от ВМРО, е бил дисциплинарно уволнен от Великотърновския университет за "уронване на престижа на висшето учебно заведение". Това съобщиха от ръководството в официална позиция до медиите.

,,Сред мотивите за уволнението му има и такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата'', посочват още от ръководството на ВТУ. И изреждат причините за отстраняването на Михов: нарушил точка от закона, според която членове на академичния състав са длъжни да не провеждат политическа или религиозна агитация във висшето училище; саботирал работата на Академичния съвет; възпрепятствал решаването на въпроси, свързани с ВТУ, в Комисията по образование в НС; обиждал ректора и ръководството на университета с изказвания от парламентарната трибуна; причинил фалит на ВТУ, когато бил помощник-ректор и др.

За уволнението си съобщи самият доц. Михов преди месец. По думите му дисциплинарната санкция е за това, че „публично критикувах стила и начина на управление на настоящото ръководство и подадох сигнал в прокуратурата“, пише вестник "Борба".

Това е второто уволнение за доц. Михов. Преди години той бе отстранен от висшето училище в качеството му на помощник-ректор на предишното ръководство, отговарящ за финансите на търновската Алма матер.

Само преди ден ВМРО издигна доц. Милен Михов и Мария Цветкова като кандидати за президент и вицепрезидент в битката за „Дондуков“ 2.

"Това е кандидатурата на всички българи в България, Битоля, Охрид и навсякъде по света. Интересен факт е, че името на доц. Милен Михов е номинация за кандидат-президент на Националния младежки комитет на ВМРО и българи от Македония, която беше приета единодушно на днешното заседание на Националното ръководство. Решението беше взето след обсъждане на още пет кандидатури", съобщиха от пресцентъра на партията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във