Банкеръ Daily

Общество и политика

Кандидат-президентът на ГЕРБ няма да е нито Митов, нито Борисов

ГЕРБ: Томислав Дончев, Бойко Борисов, Даниел Митов

Кандидатът на ГЕРБ за президент няма да е нито зам.-председателят на партията Даниел Митов, нито лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Това стана ясно от интервюта на различни представители на партията в неделния ден.

Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, поне не и на тези президентски избори, каза пред bTV зам.-председателят на партията Томислав Дончев. "Влизайки в подобна роля, той трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържание", добави той. В момента ръководството на ГЕРБ обсъжда със структурите на партията различни имена, като според Дончев е по-добре бъдещият кандидат да не бъде толкова "партизиран", за да може да обедини нацията. "Кандидатът ни ще е по-скоро мъж, но се надявам скоро българското общество да е готово да избере жена за президент", изрази надеждите си зам.-председателят.

Очаква се кандидатурата на ГЕРБ за предстоящите президентски избори да бъде обявена до 3 седмици. Междувременно Даниел Митов категорично заяви пред БНТ, че няма да е кандидат за президентския пост. А депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков посочи пред БНР, че кандидатурата на Борисовата партия за президент ще бъде такава, че няма да има нужда от представяне.

Томислав Дончев отбеляза още, че избори "2 в 1" не са проблем от политическа гледна точка. Те биха могли да създадат проблеми чисто организационно, но все пак от гледна точка на бюджета това е най-добрият вариант. Депутатът разкритикува и последните събития, случили се в Народното събрание през изминалите дни.

"Не знам кое е символът на този парламент - обръщането му на банкетна зала за сватби, скъсаните дънки или листчето "500K". Той свърши много малко - две ратификации и актуализацията на държавния бюджет, която не е така безспорна", обобщи работата на своите колеги зам.-председателят на ГЕРБ.

Томислав Дончев коментира и появилите се снимки от заседанието на правната комисия на телефона на главния прокурор Иван Гешев, който си пише с "Pi Ar Sevi Boiko", като каза, че този въпросът трябва да бъде отнесен към Гешев или Севдалина Арнаудова (б.р. пиар на партия ГЕРБ), за която се предполага, че е човекът, с когото главният прокурор си води кореспонденция. "Не е хигиенично да се ровим в кореспонденцията на другите. Разбирам, че предизвиква интерес и внимание, но не е чисто, не искам да ме вкарвате в ролята на политически коментатор", обясни Дончев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във