Банкеръ Daily

Общество и политика

Канадското посолство препоръча българите да се въздържат от пътувания

Наложената до 30 юни тази година забрана за пътуване на чужди граждани до Канада, с някои изключения, е продължена с вътрешна заповед поради епидемиологичната обстановка, свързана с коронавируса, до второ нареждане. Това съобщиха от посолството на Канада в България.

 Възможно е транзитно преминаване на чужди граждани през територията на Канада при спазване на определени задължителни условия. Всички международни полети до и от Европа се извършват за момента единствено през следните три летища в страната: Торонто – летище „Лестър Пиърсън“ (с връзки до Лондон и Франкфурт); Монреал – летище „Пиер Трюдо“ (с връзки до Франкфурт и Париж);- Летището във Ванкувър (връзка до Лондон).

В сила са изисквания за всички пристигащи в Канада пътници (по суша, море или въздух, независимо дали проявяват или не грипоподобни симптоми) за задължителен 14-дневен период на самоизолация. Пристигащите лица ще трябва да представят „План за самоизолация“. В сила е изискването за задължително носене на маски от всички пътници (по въздух, суша и вода), включително транзитно преминаващите през страната.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във