Банкеръ Daily

Общество и политика

Кампанията "Великден за всеки" подпомага 13 000 пенсионери

Кампанията "Великден за всеки" подпомага 13 000 пенсионери, съобщиха от Българския червен кръст. 

На 28 март Общественият съвет на кампанията „Великден за всеки“ обсъди информацията за постъпилите към момента парични дарения и взе решение да предостави преди Великден набраните 260 000 лв. на възрастните хора, които няма да получат надбавки към пенсиите си. 

Ваучери за хранителни продукти на стойност от 20 лв. ще бъдат дадени преди християнския празник на 13 000 души с пенсии над 321.01 лв. 

Разпределението на средствата се извършва при спазване волята на дарителите за посочената за подпомагане община. Списъците на пенсионерите, които ще получат финансова помощ преди Великден в клоновете на „Български пощи“ в цялата страна, се изготвят от Националния осигурителен институт. 

Националната кампания „Великден за всеки“ е под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. 

"Давам си сметка, че кампанията „Великден за всеки“, която провеждаме вече трета година, е едно от най-смислените неща, които съм започвала да правя. Не защото с тази кампания ще нахраним всички гладни или ще дадем на всички бедни, а защото това е единствената национална кампания, която обръща внимание на възрастните хора.“ Това каза омбудсманът Мая Манолова в сряда при срещата си с пенсионерите от четири дружества в кв. „Красна поляна“, които зарадва със 150 пакета с храна, събрана от инициативата „Купи и сподели“ на кампания „Великден за всеки“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във