Банкеръ Daily

Илиян Василев

Кампанията на ГЕРБ върви към болницата в Курило

Илиян Василев

Щом ПИК нададе вик "Без Борисов стана страшно", а вицепремиерката и външен министър Захариева каза че "целия свят говори за българския модел за справяне с кризата" работата върви към болницата в Курило, заяви анализаторът Илиян Василев.

"Откъсването от действителността е последния стадии на политическата деградация и предизборната параноя - когато фактите отсъстват, а така ни се иска. Мъчително е да приемат факта, че повече Борисов няма да бъда премиер", коментира анализаторът.

По-рано Василев подчерта, че в желанието си да угоди на всички, което е етикетът на неговото управление, Борисов  договаря някакъв среден път, и тъкмо в крайната права до изборите направи серия от грешки, което показва че не е лидер за криза.

"Отвори всичко, което е негово лично решение, не на щаба. Дискредитира смокиновия си лист, НОЩ, който отвличаше вниманието от неговата роля и отговорност.  Кунчев постоянно повтаря, че е преждевременно и опасно. Сега ще следите броят на заразените и вълната на повишаването им. Тъкмо за деня на изборите. Разбира се новините за заразените ще минат на заден план, както и щабистите.

Вождът може да си говори каквото си иска, но стресът на обществото е неминуем и неговата лична отговорност е видима. Вероятно е разчитал на ваксините като "покриваща" тема, но и там се получава фал, тъй като ваксини няма, пък и темпът на ваксинация нито може да промени факта на последното място в ЕС, нито пък да успокои ръста при заразените", обясни анализаторът.

Според него на пръв поглед нелогично, защо се стреля в крака?. Единственото обяснение е че разчита паниката и страхът при поредната вълна преди изборите да намали избирателната активност и да разколебае желаещите за гласуват. "Или да изиграе някаква героична сценка на ББ Спасителя в последния момент".

"Имам новина за него - да прочете закона за непредвидените последствия - активността ще бъде висока, именно защото усилията за намаляването са толкова прозрачни. И ще се получи наслагване на негативи за него - недоволни от липсата на ред и ваксини, от премахването на ограниченията и ръста при новозаразените и при починалите /те са скачени съдове/ и протестен вот.

Хитър, хитър, ама колко да е хитър. Банкя скуул", пише Илиян Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във