Банкеръ Daily

Общество и политика

Камерите в детските градини няма да решат проблема, твърди директор

Слагането на камери в детските градини е неприемливо и няма да реши проблема. Няма и да повиши професионализма на педагозите. Най-важно е да се работи за осигуряване на добра среда – както за учителите, ката и за децата. Монтирането на камери е огромна инвестиция. Тези пари могат да се вложат в модерна образователна среда. Това заяви Цеца Георгиева,  директор на ОДЗ "Звънче” в София, пред Нова телевизия. 

Според нея българският учител е високо образован и подготвен за работа., а заплащането за него е на последно място. 

„Пропастта между образованието и родителите е огромна. Все повече ще говорим за изнервени учители, защото родителите нямат уважение към тях. Поставянето на камери може да доведе и до отлив от професията”, заяви детският психолог Младен Владимиров.

„Основният проблем е заниженият контрол – към учителките и към директорите в детските заведения. Инспекторатът дори крие по-сериозните сигнали”, сподели родителят Васил Николов.

Родителите споделиха, че нямат доверие в учителите

Вчера десетки майки прекараха часове пред сградата на Общинската здравна дирекция и поискаха видеонаблюдение във всички детски заведения, по-малко деца в група и редовни психотестове за възпитателите.

Местната власт обеща да разгледа исканията на недоволните. Още следващата седмица започват преговори как родителите биха могли да присъстват през първите седмици на детето им в детско заведение. Целта е да се улесни адаптацията му в новата среда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във