Банкеръ Daily

Общество и политика

Калоян Паргов получи още 6 номинации за лидер на БСП-София

Нови 6 номинации получи лидерът на БСП - София Калоян Паргов за председател на Градския съвет на столичните социалисти в проведените 6 районни конференции през уикенда в "Красно село", "Лозенец", "Връбница", "Витоша", "Слатина" и "Подуяне". Така той вече е издигнат за нов мандат на поста, който заема от 2013-та година, във всичките 18 района с проведени до момента форуми. Конференциите на останалите 6 организации на БСП - в "Оборище", "Възраждане", "Средец", "Овча купел", "Банкя" и "Сердика" ще се състоят на 14-ти и 15-ти март.

Номинации за председател на БСП на всичките 6 проведени през уикенда районни конференции получи и Корнелия Нинова. Така в София до момента тя е издигната за нов мандат на поста във всичките 18 столични района, в които са се състояли форумите. Още 5 номинации получи Калоян Паргов и вече има общо 10. А Кирил Добрев добави 4 и има 8 от 18 проведени конференции.

Във всичките шест района, в които се състояха конференции на организациите на БСП през миналия уикенд, бяха преизбрани председателите. В "Красно село" Николай Николов, в "Лозенец" - Николай Велчев, във "Връбница" - Християн Кръстев, във "Витоша" - Орлин Ваташки, в "Слатина" - Иван Пешев и в "Подуяне" - Веселин Гъжев запазиха постовете си.

"Използвам случая да поздравя всички номинирани и да пожелая успех. На председателите желая сили и енергия, за да се справят със задачите си през следващите 4 години. Със сигурност ни предстоят много предизвикателства, но нямаме друг избор, освен да ги преодолеем. Бъдещето на БСП зависи от изборите и решенията, които всеки от нас прави и взима в рамките на правомощията си. Затова е толкова важно да работим разумно и да бъдем отговорни. Вярвам, че обединени зад общи леви каузи и политики като справяне с неравенствата и подобряване на стандарта на живот на гражданите в България, ще успеем да върнем БСП на полагащото й се място, а именно - в управлението на държавата", каза Калоян Паргов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във