Банкеръ Daily

Общество и политика

Калоян Паргов поиска информация за наводненията в София след пороя в понеделник

Лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов официално поиска информация за наводненията в столицата след пороя в понеделник. Той направи това по време на днешното заседание на Комисията по транспорт и туризъм към СОС. Предложението му беше още на следващото заседание на комисията ръководителите на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров и на Дирекция "Сигурност" Кристина Лазарова, както и директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева да изнесат официална информация за ситуацията.

"Също така очаквам от тях и предложения за мерки. Какво ще предприемат оттук нататък, за да не бъдат допускани повече наводнения по централните столични улици, а и не само по тях", каза Калоян Паргов.

По думите му в понеделник след пороя гневът на гражданите за пореден път се е излял върху Столична община - и с право. "А ние, като общински съветници, не бива да допускаме подобни проблеми. Какво значи продавачи в магазини да стоят на вратите и с четки и парцали да се борят с водата, за да не влезе вътре? А за шахтите и канализацията - да не говорим! Вярно, че отговорността за поддръжката им е разделена на три, включително и на "Софийска вода", но в края на юни да оправдават запушванията с листа - не е сериозно. Не сме в сезона на листопада", посочи Паргов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във