Банкеръ Daily

Общество и политика

Калоян Паргов обвини в лъжа кандидата за кмет на "Демократична България"

Арх. Игнатов си служи с откровени лъжи, които свързва с моето име. Това заяви в лична позиция лидерът на БСП – София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов.

„Вчера в „Референдум“ по БНТ и днес в „Тази сутрин“ по БТВ Борислав Игнатов свърза името ми с доклад за отдаването на автобусни линии, обслужващи северните райони на София, на частен оператор“, обясни Паргов. Той подчерта, че нито е автор, нито вносител на този доклад. На специална пресконференция днес от "Демократична България" повториха тези твърдения и отново споменаха името на Паргов.

"Нещо повече, групата на БСП, на която бях председател през изминалия мандат, не подкрепи въпросния доклад в СОС. За разлика от общинските съветници от Реформаторския блок“, категоричен е лидерът на БСП – София.

По думите му неговия принос към транспортното обслуждане на северните райони, по конкретно Нови Искър и Надежда, е, че е отвоювал лините №№ 20 и 27 да бъдат удължени и по този начин хората от Локорско, Чепинци, Негован, Кътина, Курило, Кумарица, Славовци и Требич да имат директна връзка с метрото.

„Искрено съм изненадан, че човек, който наскоро стана жертва на компроматна атака, ползва същия инструментариум“, посочи Калоян Паргов. Той изтъкна, че предизборната надпревара трябва да се основава на идеи, политики и решения, а не да се гради върху лъжи и компромати срещу политическите опоненти.

„Това не прави чест на арх. Игнатов!“, заяви в заключение Калоян Паргов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във