Банкеръ Daily

Общество и политика

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председателския пост в БСП

Лидерът на най-голямата организация на БСП – софийската, Калоян Паргов обяви в социалната мрежа, че няма да се кандидатира за най-високия пост в партията. Но ще участва за в състезанието за втори мандат на сегашната си позиция.

"Човек не може да тича по две писти едновременно. Затова трябва да избере едната. Съгласно Устава на БСП, имам право на още един мандат като председател на Софийската градска организация. Мисля, че имам какво още да й дам. Затова нека да е ясно - аз не съм претендент за лидерското място в БСП", написа Паргов във Фейсбук. Според него номинациите, които получава за национален председател, са оценка за работата му в столичната структура.

"Искрено се надявам тази вътрешнопартийна кампания да не се превърне във воденичен камък за БСП. Визирам начина, по който се разгарят политическите страсти между претендентите за председателското място. Проблемът идва от непримиримостта на страните", посочва той.

 

Ето целия пост във Фейсбук на Калоян Паргов:

 

Човек не може да тича по две писти едновременно. Затова трябва да избере едната. Съгласно Устава на #БСП, имам право на още един мандат като председател на Софийската градска организация.

Мисля, че имам какво още да й дам. Трябва да довършим не малко дела, които започнахме през последните 4 години. Искам да изградим напълно системата за резервни кадри, която създадохме и предстои да внедрим в цялата партия. Софийската организация на БСП, като най-голямата в страната, е в основата на тази идея и реализирането й. Освен това, имаме да довършваме задачи и в областта на обучението и подготовката на новите ни кадри. Много скоро младите в БСП - #София трябва да поемат по-голяма отговорност...

Затова нека да е ясно - аз не съм претендент за лидерското място в БСП.
Номинациите, които получавам за национален председател, са оценка за работата ми в Софийската организация, както и за свършеното от нас в столицата през последните години. Благодаря за тази оценка!  

Цикълът отчет и избори в БСП през 2020 година е безпрецедентен от гледна точка на времетраене. Обикновено продължителността е 3-4 месеца, а сега ще станат 9 до септември. Дълга и много тежка кампания в трудна политическа обстановка при наличието на здравна криза, която доведе до политическа, предвид последствията върху икономиката от карантината заради непознатия вирус #COVID19.

Искрено се надявам тази вътрешнопартийна кампания да не се превърне във воденичен камък за БСП. Визирам начина, по който се разгарят политическите страсти между претендентите за председателското място.  
Проблемът идва от непримиримостта на страните.
Това, което бих искал да допринеса в кампанията, е за провеждането на идейна политическа дискусия. Тя трябва да бъде градивна и да помогне на БСП да посочи ясна перспектива за развитие на държавата.  
В противен случай, личностните сблъсъци и нападки, стигащи до крамоли и скандали, ще навредят много сериозно на партията в средносрочен и дългосрочен план.
Не искам да влизам в детайли, защото смятам, че експонирането на лични отношения от кухнята е във вреда на всяка организация, независимо дали е политическа или е от сферата на бизнеса.
Темата за случващото се в Българска Социалистическа Партия коментирах вчера с Николай Колев в предаването "Делници" по Телевизия Евроком.
#БСПСофия #БСПзаБългария #партия Калоян Паргов

Facebook logo
Бъдете с нас и във