Банкеръ Daily

Общество и политика

Калоян Паргов настоя протестиращи пред СО собственици на имоти да бъдат приети от ресорния заместник-кмет

S 250 fec44f1a 0aff 4e95 836b c7edb2249f2d

Лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов настоя протестиращите пред Столична община собственици на имоти по бул. "Ломско шосе" да бъдат незабавно приети от ресорния заместник-кмет Ирина Савина. Гражданите се събраха пред входа на Столична община преди днешната сесия на СОС, за да изразят за пореден път недоволството си от ниските оценки на имотите им, които предстои да бъдат отчуждени, заради разширяването на булеварда.

Калоян Паргов, който подкрепя протестиращите още от началото на недоволството им през лятото и присъства на протестите им, и общинският съветник от БСП Николай Николов разговаряха с гражданите и днес пред Столична община. А след това, в началото на сесията на СОС, лидерът на социалистите в София призова кмета Йорданка Фандъкова да обърне внимание на недоволните хора и да направи така, че те да бъдат приети и изслушани от ресорния заместник-кмет.

"С колегите от БСП приветстваме инфраструктурните проекти, които решават определени проблеми на града, и най-вече разширенията на булевардите, помагащи за справяне със задръстванията, но нека това да не бъде за сметка на гражданите", каза Калоян Паргов. По думите му всеки човек, чийто имот подлежи на отчуждаване, трябва да получи справедливо обезщетение.

"Не смятам, че цена от 15 стотинки на квадратен метър е сериозно отношение към хората в града. Нещо повече, това е подигравка с гражданите на София. Затова настоявам тези хора, които стоят на студа пред общината и търсят справедливост, да бъдат незабавно приети, изслушани и да бъде намерен начин те да получат адекватна оценка на имотите си. Защото случаят с "Ломско шосе" далеч не е единствен и уникален. Същите проблеми има с разширението на Околовръстното шосе – новите 5 км – с гражданите от "Горубляне", както и на доста други места. Управляващите в Столична община нямат право да погазват по този начин законите на Република България и най-вече Конституцията", посочи още Паргов.

Според Владимир Петров, който беше кандидатът на БСП за кмет на район "Връбница" и подкрепя протестиращите граждани от началото на недоволството им, управляващите в Столична община изобщо не се интересуват от проблемите на хората. "Тяхната цел беше да спечелят изборите на всяка цена и го направиха с всички средства", коментира той. Според него сега нито кметът Фандъкова, нито който и да е друг от администрацията обръща внимание на случващото се.

"Гласът на хората е глас в пустиня. Настоявам ресорният заместник-кмет да излезе и да обясни пред гражданите по какъв начин са оценени имотите им и как са стигнали до цена от 15 стотинки на квадратен метър при положение, че лицензиран оценител не е ходил на място", възмути се Петров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във