Банкеръ Daily

Общество и политика

Калоян Паргов: БСП не подкрепя споразумението с „МТК Гроуп“

Групата на „БСП за България“ в Столичния общински съвет не подкрепи споразумението с „МТК Гроуп“ ООД. Това стана ясно от гласуването на заседанието на СОС.

Лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов обясни, че това е решение на Градския съвет на Софийската организация на партията, чийто председател е той. Паргов благодари на народните представители от „БСП за България“, избрани от столицата, които на брифинг в парламента направиха обществено достояние решението на софийския партиен форум.

Той изтъкна, че общинските съветници от БСП са били последователни през годините. „Както през 2016 г. не подкрепихме встъпването на Столична община в договорни отношения с частния превозвач, така и сега отхвърлихме предоговарянето“, посочи председателят на групата на социалистите в СОС.

Паргов отбеляза, че двамата представители на БСП в работната група са били активни и отговорни по отношение решаването на казуса, за което им благодари. „Но управляващите Столична община налагат волята си и приемат решения, удобни за тях“, категоричен е Калоян Паргов.

В сряда (16 декември) левият депутат Румен Гечев обяви, че от БСП се противопоставят категорично на готвения от Столична община „предколеден подарък“ за 5 млн. лева на концесионера МТК ООД, който осигурява вътрешноградски превози. Реакцията на социалистите бе оповестена на брифинг в Народното събрание. Гечев посочи, че съгласно подписан договор при промяна на цените на петролните продукти с над 20 % и годишната инфлация над 5 % Столична община е трябвало да промени цените на концесионната услуга. От Общината не са направили това и не е ясно защо.

"Защо Столична община не е свършила работата си и защо не са актуализирани цените съгласно договора? Защото цените са вървели не само нагоре, а и надолу както по отношение на петролните продукти, така и по отношение на инфлацията, тъй като през този период в България е имало и дефлация?“, попита проф.Гечев.

Социалистът припомни, че през 2012 г. по същия начин управляващите са подарили над 3 млн. лева на друга транспортна фирма. „Защо Столична община продължава с подаръците за милиони заради това, че не си е свършила работата?“, критикува местната столична власт депутатът.

Проф.Гечев подчерта, че това се случва  в момент, в който хората умират по стъпалата на болниците и в момент, когато Столична община е принудена да свива разходите си.

„Проведохме заседание на Градския съвет на София, на което взехме решение да задължим общинските съветници на БСП  да оттеглят подписите си от доклада, който е подготвила работната група. Упълномощаваме и задължаваме нашите представители в Столична община да гласуват против подаряването на парите на данъкоплатците“, категоричен  бе Румен Гечев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във