Банкеръ Daily

Общество и политика

Калоян Методиев оглави и Стратегическия съвет към президента

В същия ден, в който докторът по политология Калоян Методиев стана началник на кабинета на президента Румен Радев, той бе назначен с друг указ на държавния глава, и за председател на Стратегическия съвет. До сега Методиев беше член на този орган.

Политологът сменя Иво Христов и на този пост. Докато последният беше шеф на президентския кабинет, той оглавяваше и Стратегическия съвет. На изборите за Европейски парламент през май журналистът беше избран за евродепутат и му предстои заминаване в Брюксел. Така че той освободи всички заемани от него длъжности. Калоян Методиев поема всичките му задължения.

Указите на Румен Радев за назначаването на Методиев за шеф на кабинета на президента и председател на Стратегическия съвет, и освобождаването на Иво Христов са с дата 19 август 2019 година.

Стратегическият съвет беше създаден през март тази година. Това е консултативен орган към държавния глава, работещ на обществени начала с цел изготвянето на документи със стратегическо значение, позиции, становища, анализи и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във