Банкеръ Daily

Бившата вицепремиерка е втора след Ицо Хазарта

Калина Константинова ще се бори за място в НС в 25-ти МИР в София

Калина Константинова от “Продължаваме промяната” в интервю за БТВ обясни какви са причините Лена Бориславова и Яна Балникова да се откажат от място в листите на партията.

“Имат различна причина, поради която не участват. Яна Балникова направи личен избор, че политиката не е нейният избор в момента в живота ѝ, но винаги остава да ни подкрепя. За Лена Бориславова - истината е, че тя е изключителен професионалист и предвид челната позиция, която тя заемаше по време на управлението, предивд факта, че нямаше с какво друго да ни атакуват, нямаше корупционни схеми или нещо за което да се хванат и да е истинско, те атакуваха нейната личност. Това е ненужно да се случва в една кампания. Тя реши да не позволява това да разсейва от основните теми, които искаме да сложим на дневен ред, и да можем спокойно да можем да говорим за темите, които ни интересуват", коментира бившият вицепремиер в кабинета "Петков".

Тя посочи и причината, поради която тя самата не е водач на листа, въпреки че ще се бори за място в парламента. “Аз съм в софийска листа. Както и предишния път, съм в 25 МИР. От “Овча купел" съм, там ще водя и кампанията си. Нашите регионални листи се водят от хора, които са от региона, това има голямо отражение. За своите родни места трябва да се борят хора, които са запознати с проблемите им. В София са лидерските битки, така че листите ще бъдат водени от Асен Василев, Кирил Петков и Христо Петров, който имаше много добър резултат миналия път. Аз съм след него (бел.ред. Христо Петров - Ицо Хазарта), това очевидно е работеща комбинация”, посочи Калина Константинова.

Според нея, истината за отказаните от служебния кабинет танкери с газ от кабинета “Петков”, е проста. “12 години бяхме държани от ГЕРБ в пълна зависимост от “Газпром” и един доставчик. След като “Газпром” смениха мнението си да са в неизпълнение на договора, бяхме в ситуация, в която не можем да получаваме газ от един доставчик. В рамките на няколко седмици намерихме танкери, газ и инфраструктурата, чрез която той да стигне. В последните месеци не е имало липса на газ. Решихме, че трябва да оставим подготовка за служебния кабинет - да договорим танкери и газ, който не само да бъде на цени по-ниски от средните за Европа, не само да ни помогне да минем спокойно през зимата, а и да стигнем спокойно до пролетта. Такава инфраструктура има възможност да бъде осигурена, както каза премиерът на Гърция. Решението да не се възползват от танкерите е странно”, коментира Константинова.

Тя посочи още, че името на бъдещ премиер ще бъде най-напред обсъдено с потенциалните им коалиционни партньори. "Не бих казала, че аз лично имам фаворит. Аз работих успешно и с Асен Василев, и с Кирил Петков. Ние сме добре стикован екип и отбор", подчерта бившият вицепремиер. 

Константинова изказа искрените си съболезнования на близките на загиналите бургаски полицаи.

“Видях как се правят опити тази тема да бъде политизирана. Това е грозен подход на политиките на Прехода, на миналото. Борбата за преборването на корупцията по границите на България е изключително тежка”, посочи тя и даде пример с “Капитан Андреево” и борбата на ПП срещу корупционните схеми за отровните храни, които влизат в храната ни.

“Корупцията е тихият убиец. Затова е изключително важно да довършим работата си”, посочи още бившият вицепремиер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във