Банкеръ Daily

Общество и политика

Калин Вельов положи клетва като депутат от ГЕРБ

Музикантът Калин Вельов положи клетва като депутат от парламентарната група на ГЕРБ.

Той заема мястото на депутатската банка на подалата оставка Джема Грозданова, която оглавяваше Комисията по външна политика.

В мотивите си за оттегляне от Народното събрание председателят на външната комисия и депутат от ГЕРБ Джема Грозданова посочва - "комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка".

Председателката на външната комисия беше от близкия кръг на бившия втори в партията Цветан Цветанов, тогава шеф и на парламентарната група.

Грозданова присъства в края на юни на официалното представяне на годишния доклад на Евроатлантическия център за сигурност, създаден от Цветан Цветанов. Сега нагласите са Цветанов да сформира своя партия, който бе отлъчен от ГЕРБ в разгара на скандала "Апартаментгейт".

Рокада има и в парламентарната група на Воля - Елена Ангелинина застава на мястото на Андон Дончев. Ангелинина влиза в Народното събрание след като 9 човека от листата са отказали преди нея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във