Банкеръ Daily

Общество и политика

Калфин ще ръководи Тристранния съвет

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще е председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество, реши кабинетът на днешното си заседание. Представител на правителството в съвета ще бъде и министърът на финансите Владислав Горанов.

Тристранният съвет е органът, в който се осъществяват консултациите между държавата, бизнеса и синдикатите. Състои се от по двама представители на имащите право на участие в него страни.

На днешното си заседание Министерският съвет актуализира и състава на представителите от своята квота в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. От него са освободени Йордан Христосков, Петя Евтимова, Любомир Бакаливанов, Владимир Петров и Владимир Туджаров. Новите представители на държавата са вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, заместник-министрите на труда и социалната политика Гълъб Донев и на здравеопазването Адам Персенски, държавният експерт в Министерство на финансите Илияна Владова и съветникът в икономическото министерство Филип Кирев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във