Банкеръ Daily

Депутатът Радомир Чолаков:

Кадрите с насилие са били крити досега, за да се дискредитира ГЕРБ

"Това е схема, за да не може да се състави правителство с участието на ГЕРБ." Така Радомир Чолаков, депутат от парламентарната група на ГЕРБ - СДС, коментира показаните за първи път след година в Народното събрание кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020 г. Според Чолаков това е част от "дискредитирането на ГЕРБ и част от изкопаването на нови ровове между ГЕРБ и останалите партии".

"Не знам какви мръсни тайни могат да бъдат извадени. Някакви полицаи са си превишили правомощията. Неприятно е, лошо е, гадно е. Не знам къде са били крити записите, щом са излезли толкова лесно. По-скоро са били крити в други чекмеджета, не в тези на ГЕРБ и са изчакали точно този момент, за да бъдат извадени сега, за да не може да бъде съставено правителство. Можеше да бъдат извадени още преди една година", посочи депутатът от ГЕРБ пред БНР. Той смята, че това е схема на президента Румен Радев и на партия "Има такъв народ".

Актуализацията на бюджета ще бъде вот на доверие към президента Радев и предварителен тур на президентски избори, смята още Чолаков: "Той казва, разберете се за бюджета, с явното намерение, след като мине бюджетът, парламентът ще бъде разпуснат с помощта на партията "Има такъв народ". Обективно ситуацията показва, че без ГЕРБ, не може да бъде съставено правителство. ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета, за да има пари за трети избори, след което парламентът ще бъде разпуснат веднага и отиваме на трети избори"

Народният представител от ГЕРБ подчерта, че от партията му се противопоставят на обвързването на актуализацията на бюджета с връчването на втори проучвателен мандат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във