Банкеръ Daily

Общество и политика

Кадри на НДСВ съветват Валери Симеонов

Повечето от членовете на политическия кабинет на вицепремиера Валери Симеонов са известни имена от партията на бившия министър-председател Симеон Сакскобургготски НДСВ . 

За началник на кабинета на Валери Симеонов е назначена Марияна Николова, която има дългогодишен опит на различни нива в държавната администрация, съобщава БГНЕС. За парламентарен секретар Симеонов е назначил Боян Митракиев, който е магистър по масови комуникации от НБУ от 2014 г. Митракиев е бил модератор на лекция на икономиста Владимир Каролев, който пък бе част от икономическия екип на НДСВ.

Останалите членове на политическия кабинет на Валери Симеонов са: Георги Николчев, заместник-министър на туризма в служебното правителство и бивш заместник-областен управител на Бургас по време на Тройната коалиция; Иванка Кръстева, назначена за подуправител на НЗОК в мандата на бившия здравен министър Петър Москов и уволнена в мандата на служебното правителство; Любомир Иванов – експредседател на Атлантическия клуб на бившия външен министър в кабинета “Сакскобургготски” Соломон Паси, а в предизборната програма член на експертния екип на партия “Воля”; София Касидова – икономист, чиято кариера стартира с идването на власт на НДСВ през 2001 г. Съветник на Валери Симеонов е и бивш председател на НДСВ – Христина Христова, която бе министър на социалната политика.

Неотдавна премиерът Бойко Борисов направи интерес коментар за Симеон Сакскобургготски и кадрите от царската партия. "Всички царедворци го провалиха. Царят ни е добър, царедворците са лоши", каза Борисов, който пък е назначил в политическия си кабинет седем души.

Началник на кабинета му е Румяна Бъчварова, която заемаше същия пост и в първия мандат на ГЕРБ. Както и преди за съветник по сигурността и секретар на Съвета по сигурността към премиера е назначен Георги Николов, а Севдалина Арнаудова е ръководител на правителствената пресслужба. Борисов има други две съветнички – Христина Нинова, която бе преводач на бившия американски посланик у нас Джеймс Уорлик и Деница Желева, бивш служител на българския клон на немската фондация “Конрад Аденауер”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във