Банкеръ Daily

Общество и политика

Кадиев: Във външното министерство се назначават "калинка” след "калинка”

"Министерство на външните работи се превърна в място, където се назначават „калинка” след „калинка”, след „калинка”. Това заяви независимият народен представител Георги Кадиев, след като получи според него незадоволителен отговор от шефа на ведомството Даниел Митов относно процента на политическите назначения в дипломатическите ни представителства.

Той упрекна министъра, че не изпълнява закона по отношение на изискването политическите назначения да са не повече от 20 %.

Относно генералния ни консул в Чикаго Иван Анчев, Кадиев посочи, че до вчера той бил полицейско аташе във Вашингтон и попита каква работа има полицейското аташе като генерален консул и кога се научил да стане генерален консул.

„Ами пиарката на „Булгартабак”, която я назначавате сега в мисията ни в ООН, какво разбира тя от дипломация. Тя ще прави кампанията на Кристалина Георгиева – по кой начин. Ами консулът ни в Мексико, ами консулът ни в Никозия дето отвлече дете. Ние чакаме от българите да спазват закона, а консулите ни отвличат деца. Тя не е ли назначена от вас лично”, попита той. „Тя не е ли „калинка”, тя не е ли назначена от вас лично”, продължи с въпросите Кадиев.

От своя страна министър Даниел Митов отговори, че е отвратен от махленското ниво на този разговор.

Вие говорите със сплетни, предположения, заяви Митов. Той посочи, че въпросната служителка в Никозия са я върнали веднага след инцидента и тя не била отвлякла дете, а обстоятелствата се изясняват. „Недейте да говорите неща, които са неверни”, заяви Митов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във