Банкеръ Daily

Общество и политика

Кадиев се отрече от кметицата на "Младост"

Десислава Иванчева никога не е била мое "протеже". Издигнаха я протестиращите от Младост, без каквато и да е намеса от наша страна. 100% от концепция, логистика, финасиране и поне 80% от изпълнение на кампанията бяха от #НормалнаДържава. Направихме го с вярата, че помагаме на гражданското общество. Така бившият депутат Георги Кадиев коментира ареста на кметицата на столичния район "Младост".

"Разграничихме се месеци след това. Иванчева никога не достигна нивото на управленец. Извиних се и на колегите от #НормалнаДържава, и на обществото. За мен Младост бе огромно лично разочарование и огромен урок. Жалко. Можеше да е символ на нов начин на правене на политика. Вместо това избра парите и опошли всичко. 
И въпреки това, продължавам да вярвам, че сме на правилния път. Ангажирани, активни граждани, подпомагани от политици с кауза. Винаги ще има грешки и провали. Но пътят е този. Не се отказваме", коментира още Кадиев. 

Както "Параграф 22" вече съобщи, Десислава Иванчева бе арестувана по-рано в центъра на София. По информация на различни източници арестът е свързан с досъдебно производство за корупция, което се води от Специализираната прокуратура. Иванчева била хваната със 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж. При акцията, извършена на бул. "Васил Левски" в центъра на София във вторник, белезници щракнали на ръцете и на заместничка на Иванчева, както и на посредници за предаването на подкупа.

Пиарът на район "Младост" Петър Кърджилов написа във "Фейсбук", че в сградата има полиция и служители на антикорупционния орган, като работещите в общината не се допуска да излизат. "В момента в сградата на Район Младост има служители на КПКОНПИ и полиция. Не пускат служители да излязат, нито да влязат в сградата! Не се дават дават никакви обяснения! Събират се лични данни на граждани! За пръв път се случва такава организирана нагласена атака срещу Десислава Иванчева! Типично активно мероприятие стил ДС!"написа Кърджилов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във