Банкеръ Daily

Общество и политика

Кадиев ни направи услуга, смята кандидатът на БСП за София

Кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев атакува изключения от групата на "БСП лява България" Георги Кадиев, като обяви, че той се отмята от свои заявления и лъже нагло, че някой ще го изключва при условие, че той се самоизключва.

Мирчев припомни пред Би Ти Ви, че на 25 юли, когато БСП избра кандидат-кмета си, Кадиев е заявил, че ще участва в честно и демократично състезание. Мирчев напомни, че след като не бил издигнат, Кадиев се е зарекъл, че няма да се кандидатира по никакъв начин и от никоя партия.

Според него левият електорат няма да се обърка от дилемата "Мирчев-Кадиев". По думите му, когато такъв наглец застане, хората вляво се мобилизират.
"Кадиев ми прави електорално добро", спокоен е Мирчев.

"Той ще води БСП към смяна на модела на управление, който е десен. Много се строи, а София забавя общо като град", констатира Мирчев.

Относно проблемите на столицата, кандидат-градоначалникът на БСП посочи, че много решения на главния архитект Петър Диков скандализират квартал след квартал. Обикновено там идвали хора, приличащи на мутри и унищожавали градинки, смята Мирчев. Той изтъкна, че странни фирми в София непрекъснато печелят едни и същи като мащаб на финансиране проекти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във