Банкеръ Daily

Общество и политика

Кабинетът ще оцелее, въпреки водната криза, смята Първан Симеонов

Властта дава всичко, за да няма преждевременен край и на този мандат. Виждате какво се случва - превозвачите постигнаха своето, виждате как премиерът реагира на американските и руските претенции. За мен все пак кабинетът ще оцелее и ще изкара пълен мандат. Българинът в момента усеща икономическия ръст и това е причината да няма масови протести. Това каза пред БНТ политологът Първан Симеонов, който коментира последните сътресения в правителството - оставката и ареста на Нено Димов, както и предстоящия вот на недоверие.

"За мен Нено Димов не е единственият виновен за водната криза в Перник. Няма как само един човек да е виновен. Той не е взимал решенията сам. Не съм специалист по ВиК и не мога да коментирам защо се е стигнало до тази криза, но хората трябва да се молят там да завали. ГЕРБ се дънят там, където най-малко се очаква, в случая с един язовир. Това се дължи на факта, че се управлява ден за ден и важните и тежки реформи се отлагат", разясни тезата си Симеонов. Той определи Нено Димов като различен министър, който е следвал своята идеология.

"Нямам представа защо "изгоря" той, а не някой друг. За мен не е сигурно колко точно министър беше той на "Обединени патриоти", добави политологът. Според него големият проблем в момента е, че се подменя дебата.

"БСП говорят за мръсния въздух, горене на боклуци, вода. Горене на боклуци звучи грозно. Нали помните, че преди години мечтаехме да рециклираме боклуци. Сега се оказва, че България внася най-малко боклуци и да се твърди, че сме сметището на Европа е тотален популизъм", смята Първан Симеонов. По думите му мръсният въздух е функция от бедността.

"В момента всички партии тръгват на финален спринт, започват предизборните си камапании и това е причината за този тип говорене", обяви политологът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във