Банкеръ Daily

Общество и политика

Кабинетът отпусна 940 хил. лв. за Зографския манастир, а Борисов получи чудотворна икона

По време на днешното си редовно заседание правителството отпусна допълнителни 940 000 лева по бюджета на Министерския съвет за ремонт и изграждане на комуникациите в южното крило на манастира "Свети Великомъченик Георги - Зограф" в Атон - Гърция. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов. 

Министърът уточни, че средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2017 г.

Миналата седмица Народното събрание отхвърли предложението на БСП в бюджета за догодина да се предвидят пари за ремонт на храма "Св. Александър Невски" и на Зографския манастир.

"Вие поискахте 230 000 лева, ние опуснахме 900 000 за цялото крило, за да направите Зографския манастир така, както трябва", обърна се Бойко Борисов към игумена на манастира архимандрит Амвросий,

В знак на благодарност архимандрит Амвросий подари на премиера копие на чудотворната икона на свети Георги. Борисов благодари за чудотворната икона и се надява средствата да помогнат светата обител да стане "максимално хубава и добра". Той обяви, че днес ще се среща и с патриарх Неофит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във