Банкеръ Daily

Общество и политика

Кабинетът отпусна 800 хил. лв за седем нови детски градини

Средствата са за извършени вече дейности по проекти на седем общини за нови детски градини и ремонт на една държавна професионална гимназия.

Министерският съвет одобри 839 813 лева за финансиране на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 година. Средствата са за извършени вече дейности по проекти на седем общини за нови детски градини и ремонт на една държавна професионална гимназия.

Община Белица получава 10 368 лева за проектиране на пристройка за детска градина в село Горно Краище. На община Бургас се отпускат 172 772 лв. за строеж на филиал на детска градина в комплекс „Братя Миладинови".

Със 170 484 лв. ще започне първият етап на строителство на детска градина в село Гълъбец, община Поморие.

Община Крумовград получава 23 520 лв. за проектиране на детска градина в село Подрумче.

За община Червен бряг са одобрени 14 400 лв. за реконструкция и ремонт на стара детска градина.

На община Асеновград се отпускат 7200 лв. за проведен конкурс за проектиране на нова детска градина.

Община Чирпан получава 434 829 лв. аванс за строителство на нова градина в село Свобода.

На ПГОХ "Райна Княгиня" в Стара Загора се предоставят 6240 лв. за предоставена консултантска услуга преди надстрояване и пристрояване на сградата.

С изграждането на нови детски ясли, градини и училища и с разширението на построени сгради ще се осигурят места за отглеждане, възпитание и обучение на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Ще се създадат предпоставки за успешното въвеждане на задължителното предучилищно образование на децата на 4 години, както и за организиране на едносменен режим на учебния ден.

Facebook logo
Бъдете с нас и във