Банкеръ Daily

Общество и политика

Кабинетът одобри тарифата за предизборните студия по БНТ и БНР

Правителството одобри тарифата, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия, Българското национално радио и техните регионални центрове в рамките на предстоящата предизборна кампания за избор на народни представители на 2 октомври 2022 година.

Тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на ръководствата на БНР и БНТ.

Предизборната кампания се отразява в програмите на двете обществени медии под формата на клипове, диспути и други форми, договорени с представители на участниците в изборите по реда и условията, уредени в Изборния кодекс.

Срокът за приемането на тарифата е не по-късно от 40 дни преди изборния ден, съгласно чл. 197 от Изборния кодекс. Своевременното й приемане е от изключително значение за нормалното протичане на предизборната кампания и нейното отразяване в програмите на обществените електронни медии.

Все още БНТ и БНР не са публикували официално тарифите си.

Припомняме, че за отразяването на предизборната кампания за избор на народни представители на 11 юли 2021 г. в програмите на БНР тарифите бяха:

За агитационен клип до 30 секунди във времевия пояс между 6.00 часа и 10.00 часа по "Хоризонт" цената бе 275 лева. Това бе най-високата цена за агитационен клип. Най-скъпо струваше предизборната хроника - до 60 секунди - по "Хоризонт" във времевия отрязък от 6.00 часа до 15.00 часа. Нейната цена бе 440 лева.

Ако кандидатът за депутат е искал интервю, то най-скъпата оферта е била 276 лева за 1 минута по "Хоризонт" във времевия пояс от 15.00 часа до полунощ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във