Банкеръ Daily

Общество и политика

Кабинетът намали ръководните длъжности в НСО

Министерският съвет прие на днешното си заседание изменение и допълнение на Правилника за прилагане на  Закона за Националната служба за охрана. Целта е промяна на организационната структура на службата като в резултат ще се постигне нейното оптимизиране и намаляване на броя на основните структурни звена.

"Законосъобразното и целесъобразното оптимизиране на структурата на НСО, като по-доброто структуриране, йерархична подреденост и сходна работа в новите структурни звена ще доведе до по-добро взаимодействие, засилена екипност и по-добри резултати", се казва в съобщение на правителството.

Ще се намали количеството и броят на ръководните длъжности, "така че да се обезпечи и по-добрата координираност при изпълнение на задачите". 

В края на октомври бе съобщено, че  Националната служба за охрана ще обнови автопарка си с 10 фабрично нови луксозни автомобила. Прогнозната стойност на новите коли е 665 000 лв. без ДДС, съобщиха столични медии.

В приложената техническа спецификация е отбелязано, че новите автомобили трябва да с двигател с мощност над 189 к. с., да бъдат с автоматична скоростна кутия с не по-малко от 7 степени и задвижване 4x4. Колата трябва да развива над 230 км/ч и до ускорява от 0 до 100 км/ч за под 8,5 секунди.

В началото на ноември президентът Румен Радев  назначи с указ полк. Бойко Василев за заместник-началник на НСО.

Бившият зам.-началник полковник Емил Тонев стана шеф на НСО в края на юли, след като президентът освободи генерал Красимир Станчев след подадена оставка от негова страна. Станчев подаде оставка след скандала между Христо Иванов и двама служители на службата, които охраняваха Летните сараи на почетния председател на Ахмед Доган при Росенец.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във