Банкеръ Daily

Общество и политика

Журналистът Слави Ангелов пребит заради работата му

През 2006 г. Слави Ангелов, тогава във в. "24 часа" получава "Черноризец Храбър" за разследване

Главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов бе пребит късно снощи пред дома му на столичния бул. "Дондуков". По предварителна информация той е бил причакан от няколко мъже, които са го били с чукове, а един от тях е заснемал побоя с камера. Според издателят на вестника Венелина Гочева, кракът му е бил счупен, а лицето - обезобразено. Журналистът в момента се намира в ИСУЛ, в клиниката по неврохирургия, където е бил опериран. Той е в съзнание и няма вътрешни разкъсвания.

От МВР работят по няколко версии за побоя. Според главният секретар на МВР Ивайло Иванов става дума за побой по поръчка. Служителите на реда вече са разговаряли с журналиста, но по-късно днес ще го разпитат отново. Ивайло Иванов отрече версията побоят да е бил извършен с чукове и да е бил сниман. По думите му Слави Ангелов е бил пребит от маскиран нападател.

В подкрепа на Слави Ангелов с позиция излезе академичната общност на Факултета по журналистика и масова комуникация. Тя изразява остро негодувание от "поредния брутален, варварски акт" срещу разследващия журналист. Слави Ангелов

Припомняме, че през 2008 г. с чукове бе пребит журналистът Огнян Стефанов. Слави Ангелов има множество разследвания на криминалния контингент. Издава в книги разследванията си за бандата на Джиджи от "Люлин" ("Взлом"), за българската мафия ("8 милиметра"), за отвличанията ("Наглите"). Носител е на журналистически награди, сред които Асоциацията на разследващите журналисти и "Черноризец Храбър" - на Съюза на издателите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във