Банкеръ Daily

Общество и политика

Журналисти протестираха пред Министерския съвет

Десетки журналисти и граждани и се събраха пред Министерския съвет в центъра на София, за да заявят категоричната си позиция, че са против налагането на цензура и натиска върху медиите от страна на политици. Повод за това станаха репликите на Антон Тодоров към журналиста Виктор Николаев и ултиматума на вицепремиера Валери Симеонов да получи извинение от четирите най-големи национални медии в страната.

Сред събралите се журналисти бяха известни лица от екрана, от радиото и печатните издания. Те подредиха пред правителствената сграда празни столове, за да покажат, че липсва страх в гилдията и че столовете могат да останат празни, но политиците са онези, които трябва да се страхуват от истинските журналисти. 

На протеста бяха разпънати лозунгите: "Имаме въпроси, а не искания", "Кой опразни стола?","Мълчанието убива","Къде е Ани?"

Организаторите от Асоциацията на европейските журналисти подчертават, че събитието е гражданско, няма политически характер и има за цел да обедини българските журналисти в защита на тяхното право да работят свободно и да задават въпроси, без да се притесняват, че това може да им коства стола.

Facebook logo
Бъдете с нас и във