Банкеръ Daily

Общество и политика

Журналисти от bTV ще съдят Валери Симеонов

Задава се съдебен спор между журналисти от bTV и заместник-председателя на парламента Валери Симеонов. 

Директорът на "Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков съобщи, че с лидера на НФСБ ще се видят в съда. 

"За протокола: документите, които Цветомир Найденов учтиво ни предостави, са жалбите му до Прокуратурата. Те са надлежно заведени там поне две седмици преди той да започне да търси изява в bTV. Позор, господин заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов", написа още Петков във "Фейсбук". 

От телевизията излязоха с позиция в защита и на водещия Антон Хекимян:

"Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „ в bTV Media Group Венелин Петков и водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата. 

Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация. Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията. Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото."

По-рано Валери Симеонов обвини водещия на сутрешния блок на бТВ Антон Хекимян и Венелин Петков, че са корумпирани и затова не са допуснали в ефир миналия декември сигнала на Цветомир Найденов срещу лотарията на Васил Божков.

"Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков. Какви са тези, които на 15 декември им е казана цялата история на Найденови. Аз бих пратил прокуратурата при тях. Всеки, който знае за престъпление е длъжен да докладва", заяви Симеонов по БНТ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във