Банкеръ Daily

Общество и политика

Живко Мартинов се сринал психически заради суджука

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов е сринат психически след скандала „Суджукгейт”. Това обявиха адвокатите му – Виктор Михайлов и Христо Ботев, в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Адвокатите все още не са се запознали с доказателствата срещу клиента си и смятат, че е недопустимо той да бъде третиран като виновен, преди да е имало съдебен процес срещу него. На Живко Мартинов вчера бяха повдигнати шест обвинения. Определена е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 45 000 лева.

"Оспорвали сме размера на гаранцията", уточни Христо Ботев.

Относно свидетелите срещу бившия депутат, които обвиняват Мартинов в натиск и рекет, Виктор Михайлов обяви, че това са просто интервюта и становища, които не са проверени по Наказателния кодекс.

Обвинение беше повдигнато вчера и на директора на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова.

Миналата седмица бе съобщено, че бизнесменът, рекетиран със суджуци от бившия вече депутат и областен лидер на ГЕРБ Живко Мартинов, вече е фалирал.

"Искаше да бъде направен по определена рецепта от него, как да бъде направен, защото суджука е за еди кой си /визира премиера Борисов -б.р./, ако не му харесал суджука, после всички сме умрели", разказа  пожелалият да остане анонимен бизнесмен от Добрич.

След три години той решил да откаже да изпълнява поръчките му. "Живко Мартинов изпълни заплахите си. Написаха ни актове от НАП и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е", обясни бизнесменът.

Той разказа, че е бил убеден от ексдепутата да си плаща със суджуци, защото бил в някакъв списък: Бяхме задължени да го правим, защото иначе имаше думи: "Ще ви съсипя бизнеса, приключва мача за вас и т.н.", каза бизнесменът.

Живко Мартинов вече не е депутат, след като самият той се отказа от мястото си в парламент. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му и образува наказателно производство.

.

Facebook logo
Бъдете с нас и във