Банкеръ Daily

Общество и политика

Жива верига блокира движението по булевард "Цар Освободител"

Нов протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор се провежда на столичния площад "Независимост". Участниците в демонстрацията организираха жива верига, с която отново блокираха движението по булевард "Цар Освободител".

Присъстващите обвиняват премиера Бойко Борисов за вчерашните сблъсъци между полицията и протестиращите. По техни думи провокаторите не са част от мирния протест, в който те са участвали.

Пред новата сграда на Народното събрание е и палатковият лагер на майките на децата с увреждания. По информация на БНР те имат позволение за това. 

Полицейското присъствие в района е засилено. 

Организаторите от т. нар. Отровно трио са на мястото. Виждат се и политически лица - Мая Манолова и Румен Петков.

Полицията във Варна разчисти тази сутрин палатките на протестиращите, разположени на бул. "Мария Луиза" във Варна. 

Премахнат е палатковият лагер пред община Варна. Кръстовището е освободено и е отворено за преминаване от градския транспорт и леките автомобили. Остават обаче палатките на площадчето встрани от общината.

Пореден протест за четвъртък - вечер се организира в Пловдив с искане на оставки на правителството и на главния прокурор. По традиция той ще започне с митинг на площад „Съединение“ и ще продължи с шествие. Маршрутът на недоволството е по главната улица до площад "Централен" и по бул. „Цар Борис III Обединител“,  по бул. „Шести септември“ до кръстовището с бул. „Руски“.

От 18 до 22 часа поетапно ще бъдат затворени улиците по трасето на шествието. С обходни маршрути са и 19 линии на градския транспорт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във