Банкеръ Daily

Общество и политика

Жив полицейски щит опази Даниела Дариткова от ГЕРБ от протестиращи

Над 10 полицаи изведоха председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова от сградата на БНТ вечерта на 24 юли. 

Дариткова бе гост в предаване на националната телевизия, но остана блокирана в сградата, тъй като пред нея имаше протест с искане за оставката ма правителството на ГЕРБ и на главния прокурор Иван Гешев. 

На входа на обществената телевизия тя бе посрещната от ядосано множество, което бурно я освирка. Полицаите обградиха Дариткова от всички страни, за да мине покрай хората скандиращи "Оставка".  След като полицаите заведоха Дариткова до колата й, протестиращите обърнаха няколко контейнера за боклук, за да не може да си тръгне. Тогава, незабелязано от демонстрантите, силите на реда са я извели през заден двор на съседна кооперация. За да се осъществи операцията за бягството на Дариткова е била срязана метална ограда, която висшата партийна функционерка се е наложило да прескача, разказва "Офнюз". 

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ успя да нажежи страстите още докато чакаше в продължение на час и половина да бъде изведена от сградата на БНТ.  

"Единствените кадри на излизането на Дариткова от БНТ след час и половина криене. Криенето продължи в кола между две кооперации и се наложи полицията да скъса телена ограда от заден двор, за да може тя да се прибере. Вижте кадрите докрай и сами преценете колко е верен статуса на депутата от ГЕРБ, минути преди да излезе", написа авторът на видеото от случая Иво Божков. 

ВИДЕО от случката пред БНТ

Facebook logo
Бъдете с нас и във