Банкеръ Weekly

Общество и политика

Жестомимика

Големият Стефан Цанев пише пиеса с работно заглавие Островът на блажените. Сюжетът накратко е, че пада гръм върху кораб с много пасажери. Всички те оглушават, а корабът е изхвърлен на остров. Глухите заживяват на него и започват сладък живот. Всеки говори нещо, но никой не го чува. В един момент всички започват да говорят едно и също нещо, без да знаят това. Повтарят го и всеки се ядосва на всеки, че никой не го разбира. Накрая се избиват.


И сега е така. Всички мислят, че са прави и че се жертват за отечеството, каза Цанев.


Едва ли чак пък сценарии, но подобен сюжет за малък разказ се разви след посещението на енергийния министър Драгомир Стойнев в САЩ и откритието му на новите супермодерни и суперсигурни реактори на Уестингхаус . Сюжетът е във Фейсбук, развит от реални корабокрушенци, пардон политици. Модерни времена - модерни хора.


Първи скочи дистанционно временният знаменосец на синия байрак Радан Кънев. Вместо да ви преразказвам мненията и съмненията му, ще ви кажа, че всичко завършва с .... Оставка!, разбира се.


После електронният Бойко го преписал, дето вика Радан , със запетаите. Чакал да препише и програмата за реформа в правосъдието и МВР..., споделя виртуално Кънев.


Бойко пък излезе веднага от удобната си интернет бърлога и нападна..., Орешарски, разбира се. Няма да преразказваме градивната критика на Борисов, само ще кажем, че и той завършва заплашително: Ще сезираме еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер .


Да, така българските глухи един за друг корабокрушенци, българските политици де, си разговарят неприсъствено. В държавата няма тема освен бежанците, по която да има дори и минимална акустика между тях. То и за бежанците, ако Волен не се качи на полилея в президентството, ще заседават шест часа, за да установят, че има проблем.


Интересното е, че веднага след тези неприсъствени разпри във форума се намесиха две лели, които изразиха животинския си възторг към Бойко. Бойко Борисов е цяла институция и може да си позволи да бъде навсякъде и никъде.


Ура! Бойко, пак ела!


За да се върне финансовата стабилност, която беше навсякъде, а се оказа никъде.


Чавдар Цолов, жестомимик

Facebook logo
Бъдете с нас и във