Банкеръ Daily

Общество и политика

Жени Живкова: Борисов е възприел по-свободното общуване с хората от дядо ми

"Не съм се уморила да ме свързват с името на дядо ми Тодор Живков, макар и да смятам, че съм се изградила извън неговата фамилия." Това каза внучката на бившия комунистически лидер. Според нея името даже ѝ е помагало за развитието на кариерата ѝ след промените, защото е привличало внимание. Сега тя е дизайнер на дрехи и работи заедно с дъщеря си.

Живкова познава и премиера Бойко Борисов, но го нарича Бойко, защото от 93-та година имат общи кръгове. Тя вижда в него някои похвати, възприети от дядо й.

"Бойко имаше възможността да бъде покрай дядо ми доста години и може би е възприел неговото по-свободно поведение, когато е сред хората, друг е въпросът кой по какъв начин го прави", заяви Живкова в интервю за bTV.

Тя направи и паралел между миналото и демократичните промени.

"Не смятам, че по времето на социализма не е направено нищо, напротив построени са магистрали и заводи, които бяха разграбени след промените. И след промените има положителни неща, като влизането на страната в Европейския съюз", посочи дизайнерката.

Тя обаче смята, че управляващите трябва да се вслушат в протестиращите и да има диалог. Самата Живкова се обяви срещу крайните решения.

Винаги с леви възгледи, внучката на Бившия първи не е приемала обаче да е част от политически партии и движения, защото иска цялостна промяна. Според нея е грешка, че Сергей Станишев няма място вече в Националния съвет на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във