Банкеръ Daily

Общество и политика

"Жени-ГЕРБ" обвиниха протокола на президента, че е изхвърлил венец, поднесен от тях в Първенец

Структурата "ЖГЕРБ-Пловдив" обвини протокола на президента Румен Радев, че е изхвърлил поднесен от "Жени-ГЕРБ" венец пред паметна плоча в село Първенец. Според публикувана позиция на структурата, целта била Радев пръв да положи своите цветя. По-късно от "Дондуков" 2 отрекоха това твърдение и го определиха като лъжа.

"За поредна година структурата на ЖГЕРБ-Пловдив област чества Съединението на Княжество България с Източна Румелия в село Първенец. В знак на признателност дамите от ГЕРБ, заедно с областния ръководител на ЖГЕРБ-Пловдив област Евелина Апостолова и общинския ръководител на ЖГЕРБ в Родопи Росица Войводова, поднесоха венец  пред паметната плоча в хана на Тома Кацигра, където през юли-август 1885 г. БТЦРК, начело със Захари Стоянов, взема решение за обявяване на Съединението между Княжество България и Източна Румелия.За съжаление, точно на празничния ден протоколът на президента Радев решава да изхвърли венеца, който вече е поставен там, за да положи първи той своите цветя. "Грозна и неуважителна демонстрация с една единствена цел - "да не пречим" на Радев. За поред път този, който трябва да обедини в деня на Съединението - разедини хората", коментират от "ГЕРБ-Пловдив".

"Твърдението на ПП ГЕРБ, че протоколът на държавния глава е изхвърлил венец, поставен от тяхна партийна структура по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия в село Първенец, категорично не отговаря на истината. Разпространяването на подобна лъжа е недостойна проява на партията в Деня на национално единение", заявиха от прессекретариата на държавния глава.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във