Банкеръ Daily

Общество и политика

Желязков, Захариева и Сакскобургготски валидираха пощенска марка за ООН

Седемдесет и пет годишнината от създаването на Организацията на обединените нации и 65 години от членството на България в нея бяха отбелязани с пускане в употреба на пощенско-филателно издание. Печатът бе поставен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и почетния председател на Съюза на българските филателисти Симеон Сакскобургготски. 

България е активен член на две от най-влиятелните агенции към ООН - Международният съюз по далекосъобщения и Всемирният пощенски съюз, са подчертали по време на церемонията министрите Росен Желязков и Екатерина Захариева. "Пощенските марки са прозорец към историята и към случващото се около нас", е казал още министър Желязков. Той е посочил, че юбилейното издание пресъздава посланието за човека като най-висша ценност за Организацията на обеднените нации.

Валидирането на пощенската марка бе част от тържествена церемония с участието на представители на Дипломатическия корпус, Външно министерство и УНИЦЕФ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във