Банкеръ Daily

Общество и политика

Жан Виденов прави партия и ще участва в изборите

Снимка: ПловдивПрес

Бившият премиер и лидер на БСП  Жан Виденов ще участва в създаването на нова партия - "Лявата алтернатива"  и ще участва в предсрочните парламентарни избори на 11 юли.  Новината съобщи самият  Виденов в интервю пред сайта "ПловдивПрес".

"Има Инициативен комитет за създаването на такава партия. Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на ПП „Лявата алтернатива“. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия са необходими поне 4-5 месеца по закон, ПП „Лявата алтернатива“ ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България", обяснява Видонов. 

Следващата седмица седмица Иван Атанасов ще публикува предизборното послание на тези 50 души, които сме инициаторите, заявява още Виденов. 

Според Жан Виденов БСП няма бъдеще.

"Положението  е безнадеждно. БСП няма бъдеще. Аз напуснах партията още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма", коментира бившият премиер. 

Той подчерта, че предстоят огромни национални предателства и "нашата мисия е да се борим срещу тях".

"Ако не можем в парламента, на улицата. Ако трябва, и с оръжие в ръка. В края на краищата страната трябва да се пази. Аз съм се клел в България", казва още Виденов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във