Банкеръ Daily

Иво Христов:

Жалко, че Герджиков прие ролята на новия Плевнелиев

Евродепутатът Иво Христов.

Жалко е, че ректорът на „Алма Матер“ прие ролята на новия Плевнелиев и да е благовидното лице на дискредитиран режим, което е мефистофелска сделка. Това каза в интервю за агенция „Фокус“ евродепутатът Иво Христов.  Според него вече се е оформил „картелът на статуквото“.

„Той включва стожерите на корупционния модел ГЕРБ и ДПС. Представители на тези две партии – г-н Пеевски и г-н Николай Младенов бяха изобличени в глобалния скандал „Пандора“, като собственици на офшорки. Тези две партии ще подкрепят Анастас Герджиков. ДПС отсега го заяви, макар от кумова срама да издига лидера си Мустафа Карадайъ на първи тур без реален шанс да стигне до втория“, каза още Иво Христов.
Според него е жалко, че ректорът на „Алма Матер“, е приел ролята на новия Плевнелиев.

„Това е смущаващо за всички образовани българи, които преживяха невежата, просташката декада“, каза още Иво Христов.

Евродепутатът коментира и кандидатът на десницата Лозан Панов. Според него той изглежда дезориентиран и се опитва да си заработи видимост с атаки срещу Радев, с което сам се позиционира като обективен съюзник на „картела на статуквото“ за ужас на оредяващите му съюзници, които почват да се питат дали той е адекватен на ролята, която му е поверена.

Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат на "Дондуков" 2, внесе документите в ЦИК в понеделник, ден преди крайния срок.

Победата им е сигурна, при това още на първия тур. В това са убедени съпредседателите на инициативния комитет, който ги издигна като независими кандидати.

"Залогът на тези избори е голям. Разделителната линия тук не е между партиите и партийците. Тя е между клиентелата на корупцията и между нейните противници. Тук победата е предизвестена", заяви Анна Заркова, член на инициативния комитет, който издигна Радев-Йотова за втори мандат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във