Банкеръ Daily

Общество и политика

Жаблянов: Заради изборите и мен въвлякоха в имотния скандал

През последната седмица множество медии публикуваха репортажи и информация за мой семеен имот, която е тенденциозна и манипулативна, с цел дискредитацията ми и тази на БСП, с оглед предстоящите избори за Европейски парламент. Това каза депутатът от БСП Валери Жаблянов пред журналисти.

Той обясни, че имотът – вила, е построен от него и семейството му, а строежът е започнал през октомври 2011 г. Народният представител коментира, че строежът е върху семеен парцел - 800 кв. м, придобит през 2002 година.

"Към 2013 г., годината, в която през месец май съм избран за депутат от 42-то Народно събрание и подавам имотна декларация, вилата е в процес на строеж и няма как да бъде декларирана. След приключване на строежа, имотът е обявен в годишната ми декларация от 2014 г.", добави той.

Жаблянов бе категоричен, че  се противопоставя на опитите- чрез спекулативно подбрани и откровено лъжливи информации да бъде въвлечен в скандалите, на които сме свидетели през последната седмица.  Той заяви, че основен повод за разразилата се клеветническа кампания са предстоящите избори за Европейски парламент.

"Причина за днешното състояние на политическия живот са натрупаните през годините недоверие и неразбиране между управляващи и българските граждани”, коментира още Валери Жаблянов.

Той каза още, че спазването на закона е дълг на всеки български гражданин, независимо от неговото служебно положение. "Дълг на народните представители, министрите,  президента и министър- председателя е  със своето поведение и изказвания да вдъхват доверие на българските граждани, да укрепват законовия ред и доверието в институциите", заяви Жаблянов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във