Банкеръ Daily

Общество и политика

Иззетите от офис на Божков културни ценности вече са 6332

Броят на иззетите от офиса на обвиняемия бизнесмен Васил Божков предмети с белези на културни ценности достигна 6332. Това съобщиха от Специализираната прокуратура.

Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43.

В хода на извършените от 3 до 5 август 2020 г. претърсвания в няколко помещения в офиса, в т.ч. гараж и абонатна станция, са иззети нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности. Така общият им брой достигна 6332 предмета, при регистрирани от обвиняемия по реда на Закона за културното наследство общо 212 артефакта.

Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им, уверяват от държавното обвинение.

Публикувано е и видео от последните претърсени помещения в сградата на ул. „Московска“ № 43 в столицата, в които се провеждат действията по разследването под надзора на Специализираната прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във