Банкеръ Daily

Общество и политика

Извънредното заседание на парламента се провали, ГЕРБ не се регистрираха

Парламентарната група на ГЕРБ реши да не участва в извънредното заседание на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов във връзка с действията на правителството за ограничаване на заразата от коронавирус. Заради липсата на кворум заседанието нямаше как да се състои.

Решението на народните представители от управляващата партия да не влязат в зала обяви предварително депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова.

"Не е добре ние, които призоваваме всеки ден хората да не се събират, да направим огнище на заразата в Народното събрание, което да се разнесе в цялата държава", заяви тя. 

Стоянова подчерта, че депутатите от ГЕРБ "не искат да стават съучастници на БСП и лидера ѝ Корнелия Нинова, които използват парламента за личен пиар. По думите на шефката на бюджетната комисия, от началото на извънредното положение до сега опозицията е задала над 100 въпроса и всички те са получили отговори, които могат да се видят на сайта на парламента.

Колкото до днешния парламентарен контрол, той бил излишен, тъй като малко по-рано на брифинг министър председателят е говорил пред репортерите на "всякакви теми".

Facebook logo
Бъдете с нас и във