Банкеръ Weekly

Европа поразена от мигрантска пандемия

Извинете, започна ли Третата световна?

"Бих взел с удоволствие два пъти повече сирийци, ако мога срещу това да върна обратно малко източноевропейци", скандално заяви кметът на Дуисбург Сьорен Линк по време на конференция за бежанците на Социалдемократическата партия.

Бежанската криза явно сваля политическите маски. И като паднаха, се оказа, че всъщност вместо да размени приятелски целувки с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и с канцлера Ангела Меркел, премиерът Борисов е... олигавил двуликия Янус.

Известно е още от древността, че римският бог Янус е символ на двуличието. Оказа се, че днешните му отрочета домуват в обожествяваната от нас, българите, обединена Европа, която снизходително ни пусна в антрето си през 2007 година. Но сега, под напора на мигрантската вълна, сметкаджийството на отроците на Янус изби на повърхността и вече се чуват гласове българите да се приберат в онгъла и да не го напускат никога.

Цитираният кмет на Дуисбург се ожали, че в града му живеят около 12 500 българи и румънци, повечето безработни. Според Линк свободното движение в ЕС е създало в Дуисбург съвсем нови потребности - от учители, от помещения и помощни материали, тъй като многото емигранти от България и Румъния записвали децата си на училище.

Е, по-късно Линк се извини, че не бил намерил правилните думи. Но българската поговорка е пределно ясна: казана дума, хвърлен камък! Извинението му нищо не променя, защото от думата боли повече, отколкото от хвърления камък и белегът остава завинаги.

Навярно кметът на Дуисбург не е единственият, който мисли така - със сигурност тайничко го подкрепят градоначалниците на още редица градове в Белгия, Холандия, Дания и т.н. И със сигурност нежеланието им да се мотаем из държавите им не се дължи толкова на това, че не сме умеещи, знаещи и можещи. Просто задоволените бюргери от обединена Европа цъкат на калкулаторите и пресмятат, че готовите на всичко бедни и неуки сирийски бежанци ще им излязат по-евтина работна ръка, отколкото ние - присъединените европейци.

Това зашеметяващо признание дойде не от къде да е, а лично от президента на Германската централна банка (Бундесбанк) Йенс Вайдман пред в. "Зюддойче цайтунг": "Германия трябва да положи значителни усилия, за да овладее наплива на бежанците. Тази имиграция обаче ни дава шанс, който ще бъде още по-голям, ако успеем да интегрираме добре тези хора в обществото и на пазара на труда. Заради демографските промени Германия има нужда от допълнителна работна ръка, за да запази растежа на икономиката си", обясни банкерът.

Според някои изчисления през 2020 г. трудовият пазар в Германия ще изпитва недостиг от 1.8 млн. души. Очевидно в ЕС отсега се готвят да посрещнат предизвикателството. Подобно мнение изрази и вицепрезидентът на Европейската централна банка Виктор Констанцио в интервю за сайта на институцията. Според него Европа има нужда от имигранти, за да запази работната си сила. "Това е много наболял проблем, защото от години Европа извършва вид колективно демографско самоубийство. За да променим демографската тенденция, не е достатъчно да поощряваме раждаемостта. Това трябва да се случи и чрез миграцията. Ако не го направим, ще поставим големи препятствия пред растежа и пред благоденствието на бъдещите поколения", заяви Констанцио.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер също изгуби присъствие на духа и предупреди, че може с квалифицирано мнозинство да се задължат непокорните страни от ЕС да приемат мигранти. "Не е възможно Германия, Австрия, Швеция и Италия да носят сами товара", каза Щайнмайер в интервю, публикувано  в германския ежедневник "Пасауер нойе пресе". Както е известно, няколко страни от ЕС като Унгария, Полша, Чехия, Словакия и Румъния отказват категорично да приемат принудителното разселване на мигранти чрез квоти.

И заплахата не е голословна - гласуването с квалифицирано мнозинство е мярка, заложена в европейските договори. Тя предвижда 55% от страните в ЕС с общо население, представляващо поне 65% от населението на съюза, да приемат решения, които са длъжни да изпълняват всичките 28 държави в него.

Всичко това обяснява защо двуликият Янус напусна римския пантеон и вече живее в ЕС. Той остана верен на същността си - Янус на дух пазител, който отваря и затваря всяка врата, всяко начинание и начало. Сега изглежда, че вратата се затваря за нас, но се отваря за бежанците от Близкия изток.

Дали обаче в добре пресметнатото си бягство от "демографското самоубийство" ЕС няма да се блъсне челно с по-страшен проблем?

За мюсюлманите сега е 1437-ма година. И като всяка млада религия мюсюлманството се стреми към световно господство. Спомнете си християнската история - четирите първи кръстоносни похода се случват на подобна "младежка" възраст - между 1100-а и 1200-а от раждането на Христа. Така че сега явно е дошъл редът на мюсюлманите.

Да напомним за творението на скандалния Давид Чорни преди няколко години - той изобрази България на картата на Европа като турска тоалетна (клекало)! Холандия пък бе "изографисана" като залята от вода територия, над която се извисяват само минарета. Какво прозрение!

Днес вече по-ясно се вижда, че страни като Саудитска Арабия, Кувейт и Катар сякаш подготвят почвата за ислямското нашествие. Строят се джамии в цяла Европа. (Включително и в България - спомнете си за скандала около пазарджишката джамия "Абу Бакр"*.)

Това, което предстои, е тези джамии да се напълнят с богомолци. И защо не. Сега мюсюлманското население на Земята е 1.6 млрд. души, а се очаква да нарасне с близо 35% в следващите 20 години -  до 2.2 млрд. през 2030 година. Изследователите от Pew Forum предвиждат 1.5% годишен ръст на мюсюлманското население и само 0.7% увеличение на година за немюсюлманите.

Ако този тренд се запази, през 2030 г. мюсюлманите ще бъдат една четвърт от населението на света - 8.3 млрд. души.

Паралелно върви и друг важен процес - все по-големи маси от вярващите в Мохамед стават част от световното интернет пространство. Там могат да видят „охолния“ живот в Стара Европа, да бъдат по арабски „пролетно настроени“ да грабнат пушки и те да бъдат насочени къде е най-хубаво. Да забелязахте емиграционен натиск към България, Румъния или Сърбия? Всички пътуват с "еднопосочен билет" до Германия и Швеция.

Защо Европа попадна в тази мюсюлманска мигрантска пандемия?

По вина на американците, които „нападнаха“ арабите чрез износ на демокрация. Имам чувството, че американските президенти са мисломати. Пуска Пентагонът пари и те произвеждат политика. Без мисъл за последствията.

Арабите имаха диктатори, но имаха и държави. Щатите премахнаха диктаторите, но и държавите, държавността. Тяхното безхаберие докара в държави-градини като Сирия и Ирак "Ислямска държава" и други фанатични движения на масови убийци. И те заличават и историята, и бъдещето на тези страни.

Но пак да попитаме какво конкретно отприщи бента на масовото преселение? Помпането на мускули отвъд Океана (първият цветнокож президент не дава да се бомбардират негови събратя) и бомбите на англичани и французи. Да сте видели след Втората световна война военен конфликт да се е разрешил с бомбардировки?

Мюсюлманите тръгнаха. Според някои източници 150 хиляди вече са на път. Още около 5 млн. души чакат някакъв сигнал. На фона на този тих ужас за нас, християните, американците обявиха, че щели да дадат своя принос и да приемат 2 хил. души. Представете си - толкова, колкото и България може да обслужи. Просто, сами щели да идат в Турция и да си подберат нужните им хора. Англичаните заявиха също нещо подобно. Франция мълчи. Само Германия се лута. Меркел каза: „Добре сте дошли!", но след като разбра, че не става дума за гальовен прибой, а за човешко цунами, затвори границата си с Австрия. Може би я уплаши вицът:

- „Бабо Меркел, где така?

- На джамия, Мустафа“.

Мама Меркел узря за дни. Бежанците, които пристигнаха не от райони на водене на бойни действия, трябва да напуснат Германия, заяви тя на 17 септември във Франкфурт„Ние ще осигурим защита на всеки, който се нуждае, на останалите трябва да кажем: вие трябва да напуснете Германия” – каза Меркел под аплодисментите на залата.
(Докато Европа бива поучавана, че не приема достатъчно бежанци, Саудитска Арабия - която е приела точно нула мигранти - има 100 хиляди празни палатки с климатици, които могат да приемат над 3 милиона души. Огромната мрежа от висококачествени палатки се намира в град Мина и се използва само пет дни годишно - от поклонниците, идващи в Мека.)

Резултатът в крайна сметка вече е ясен. Европейският съюз се разпада. Шенген го няма - на практика вече няма стабилен външен контур.

Последното решение на бюрократите от Брюксел от 17 септември тази година е равносилно на капитулация. То се казва „Препоръчителни квоти от мигранти“. Това е нещо като... нищо друго на света, както е казал писателят Уилям Сароян. Всяка държава членка да се оправя сама. А и мигрантите, които искат да идат в Германия, да бъдат насочвани към България или Словения например. Което няма хич да им хареса.

А къде отидоха европейската солидарност, християнските ценности (все още битува предложението в Европейската  конституция да се запише, че ЕС е обединение на християнски държави), единството в многообразието?

Започна ли Третата световна?

Да.

А може би и свършва.

 


*Абу Бакр е първият праведен халиф, един от най-крайните сунитски политически и религиозни ръководители. Тъст на Пророка, след смъртта му овладява (през 632 година) в голяма степен политическото и духовното ръководство над мюсюлманите с проповедите си за трите живота. В първия живеят праведните, разбирай мюсюлманите сунити.

Във втория живеят покорените друговерци, които имат три избора: да приемат исляма, да плащат данък като неправоверни и да умрат. Имотът, жените и децата на последните принадлежат на правоверните.

В третия свят се води война. Джихад. И така - до пълната победа на ислямските войни по цялото земно кълбо. И до пълното установяване на средновековната ислямска държава върху цялото земно кълбо. Разбира се, под пълното господство на шериата. "Да му мислят тези, на които им се пуши, пие, слуша музика, гледа телевизия, да му мислят момичетата, които не са закрили напълно главите, лицата и косите си. Това в ислямската държава се наказва по един начин. Със смърт."

Настръхнаха ли ви космите в ушите?


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във