Банкеръ Daily

Общество и политика

Известните актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов ще бъдат удостоени с орден „Стара планина“

Президентът Румен Радев ще удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството. Церемонията ще се състои утре на „Дондуков” 2.

В Гербовата зала на президентската институция театралните и филмови актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов ще бъдат удостоени с орден „Стара планина“ първа степен.

Държавният глава ще награди с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен художника Христо Панев. Актьорът и театрален режисьор Андрей Аврамов и председателят на гражданско сдружение "Епископ Йосип Щросмайер“ Трифон Павлов ще бъдат удостоени с орден „Св. св. Кирил и Методий“ втора степен.

Румен Радев ще връчи орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие на клавирния педагог, преподавател и дългогодишен директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ Милка Митева. 

В по-късния следобед същия ден в зала „Проф. Марин Дринов“ на Българската академия на науките президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 80-годишнината от рождението на проф. Марко Семов.

В рамките на церемонията държавният глава ще връчи на Академията наградата „Проф. Марко Семов". Отличието е за приноса на БАН за развитието на духовния живот на нацията и по повод 150-годишнината от нейното основаване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във