Банкеръ Daily

Общество и политика

Изтича срокът за оферти за доставка на машини за гласуване

Минута преди полунощ изтича срокът за подаване на оферти по обявената от Централната избирателна комисия обществена поръчка за доставка на 1600 машини за гласуване.

Процедурата по обществената поръчка е без предварително обявление и с пряко договаряне заради късите срокове до изборите. Да подадат оферти са поканени производителят на машините, дружеството "Смартматик Интернешънъл холдинг", държавната фирма "Информационно обслужване" и фирмата "Сиела норма". 

Пределната цена е 9 500 000 лева без ДДС, но включва и доставката на 26 000 флаш памети, както и транспорта на устройствата до склада в София. 

В петък следобед назначена комисия, в която участват и външни експерти, посочени от правителството, ще разгледа подадените оферти. 

Междувременно, ЦИК и "Сиела норма" продължават договарянето по другата обществена поръчка - за логистиката и техническото осигуряване на машинния вот на изборите на 14 ноември. 

12 000 000 лева без ДДС е пределната цена. Тя включва и евентуален втори тур на президентските избори, и обезпечаване на частичните избори за кметове на 3 октомври, също в два тура. 

Договарянето продължава вече няколко дни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във